fbpx
26okt, 2020
0Comments
featured-image

Öt tényezőt érdemes alapul venni, hogy a legjobb webhoszting szolgáltatást válasszuk ki

A megfelelő webtárhely-szolgáltatás kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, amelyet új webhely indításakor hozhatunk.

A tárhely szolgáltató nemcsak a webhely fenntartásáért és felelősségvállalásáért felelős, ami kritikus fontosságú, hanem azért is, hogy rugalmasságot biztosítson webhelyünk bővítése és módosítása ügyében.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő webhoszting szolgáltatót?

Noha a megfelelő szolgáltató kiválasztása előbb-utóbb megtérül, a nem megfelelő webhoszting súlyos károkat okozhat.

Ha a tárhely szolgáltatója nem tudja kielégíteni az igényeinket, akkor kétszer annyi időt és pénzt fogunk költeni végül, hogy újra elindulhasson a weboldalunk egy másik szolgáltatónál.

Következzen most öt olyan szempont, amelyek segítenek a megfelelő tárhely szolgáltató kiválasztásában.

1. szempont: a felkínált hoszting típusa

A legtöbb tárhely szolgáltató többféle szolgáltatást kínál. Egy viszonylag szerény forgalmú új weboldal esetén a megosztott tárhely olcsóbb lehetőséget jelentenek.

Ha azonban nagyobb sávszélességre vagy kiegészítő számítási teljesítményre van szüksége a webhelyünkön lévő szoftver futtatásához, keressünk olyan lehetőségeket, mint például a Servergardennél elérhető VPS vagy Felhő tárhely.

2. szempont: a support

A gyors és hatékony támogatás az egyik legkritikusabb dolog, amelyet a hoszting szolgáltató nyújthat. Ha a webhelyünk elérhetetlenné válik, vagy rosszindulatú támadást tapasztalunk, érthető módon szeretnénk azonnal beszélni valakivel, aki a lehető leghamarabb segíthet.

Ezt szem előtt tartva ellenőrizzük, hogy milyen támogatási lehetőségeket kínál a leendő tárhely szolgáltató. Sokan 24 órás telefonos, élő chat és e-mail támogatást nyújtanak, mások csak egy vagy két csatornát kínálnak a kapcsolatfelvételhez.

3. szempont: a szolgáltatáscsomag tartalma

A tárhelyszolgáltatók nagyon különböznek abban, hogy milyen szolgáltatásokat kínálnak az egyes csomagokban.

A szolgáltatások összehasonlítása során az elsődleges kérdés, hogy hogyan tárolják az adatokat. Sok webes szolgáltató olyan merevlemez-meghajtókat használnak, amelyek olcsók, de hajlamosak a mechanikus meghibásodásokra.

A Servergarden emiatt is váltott már korábban az SSD meghajtókra, és kizárólag azokat használja az összes webtárhely csomagjában.

4. szempont: a szerver földrajzi helyzete

SEO és a weboldal sebesség szempontjából a legfontosabb kérdés, hogy hol találhatók fizikailag a tárhely szolgáltató szerverei.

Minél közelebb találhatók a szerverek a weboldal közönségéhez, annál gyorsabban töltik be az oldalakat a látogatók. Tehát érdemes ellenőrizni, hogy hol helyezkednek el a szolgáltató adatközpontjai, és hogy választhatunk-e több kiszolgálóhely közül.

5. szempont: adatbiztonság

A weboldal, és a rajta lévő adatok biztonsága sokkal fontosabb, mint valaha, a kibertámadások számának és súlyosságának növekedése, és természetesen a GDPR miatt.

Ha a webhelyünket a rosszul megválasztott szolgáltató miatt állandóan támadják, pláne ha sikeresen fel is törik, akkor ez alapjaiban veszélyezteti nem csupán a mi weboldalunkat, de a látogatók és a saját számítógépünket is.

Az okozott üzleti kár pedig sokszorosa lesz annak, mint amibe egy biztonságos tárhely eleve került volna! Létfontosságú tehát jól megválasztani a tárhely szolgáltatót.