fbpx

Nem Robbanásszerű, De Biztos A Virtualizáció Térhódítása

Napjainkban se szeri, se száma az új információs technológiáknak, s a szakma nem fukarkodik az innovatív, forradalmi, korszakalkotó jelzőket ráaggatni egy-egy megoldásra. Ez persze nem csak azt teszi nehézzé, hogy a valóban forradalmi megoldásokat megleljük, a vállalati vezetőket is bonyolult helyzet elé állítja, hiszen hogyan is dönthetnék el, melyik megváltónak kikiáltott terméket, szolgáltatást, technológiát válasszák?

A választásban az IT-vezetők segítenek, akik egyre inkább amolyan innovációs tanácsadóvá avanzsálnak szerepüket tekintve, és egyre nagyobb hatással vannak az üzleti stratégiára általában. Ők azok, akiknek el kell határozniuk, mely újításokban van valóságos potenciál, és melyek azok, amelyek végül valószínűleg lufinak bizonyulnak majd. Az olyan vállalatok esetében, mint a Servergarden Kft., amely méretes adatközpontjai segítségével szolgálja ki partnereit, létfontosságú, hogy kiemelkedő figyelmet fordítsunk az ilyen kérdésekre.

A virtualizáció, amely költség- és energiahatékony, egyben rendkívül rugalmas megoldásokat képes kínálni a ma már elavultnak számító eszközök kiváltására, különleges helyzetben van ebből a szempontból. A virtualizáció megjelenése kifejezetten a távközlési cégek számára jelentett nagy előnyt, hiszen a korábban távközlési célokra használt kapacitásaik az eszközgyártás fejlődésével felszabadultak, másrészt ügyfeleik részére a virtualizációs szolgáltatások futtatásához szükséges kommunikációs kapcsolat biztosítása sem jelent gondot számukra. A tapasztalatok szerint a partnerek először éppen a telefonközpontokat, webszervereket cserélik le, ezután következnek a virtuális asztallal kiváltott munkaállomások.

A virtualizáció lassan, de biztosan terjed, főleg a magyar piacon. Mivel a virtualizációs szolgáltatások önállóan is megállnak a lábukon, nem feltételei egymásnak, a vállalatok lépésenként haladva cserélik le korszerűtlen rendszereiket és térnek át a virtuális megoldások használatára, éppen ezért nem is kell robbanásszerű változásokkal számolni. Az IT-vezetők azonban ma már nagyon is tisztában vannak e megoldások előnyeivel, és azzal, hogy kis- és nagyvállalatok számára egyaránt nagyszerű lehetőségeket tartogat.

Forrás: http://computerworld.hu/computerworld/virtualizacio-lepesrol-lepesre.html