fbpx

Nem Minden Hosztingcég Egyenlő

Szerverelhelyezéssel, bérléssel és üzemeltetéssel, valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal számtalan cég foglalkozik Magyarországon, a multiktól kezdve a kis családi vállalkozásokig. A sokszereplős piacon viszonylag egységes a szolgáltatáskínálat és kevés kivételtől eltekintve az árak sem különböznek markánsan, ez pedig nem könnyíti meg a választást azon cégek, vállalkozók vagy szakemberek számára, akik például az irodából beköltöztetnék az informatikai infrastruktúrát vagy annak egy részét egy hűs szerverterembe.

Bár a szolgáltatóknak se szeri se száma, legtöbbjük nem rendelkezik saját, kifejezetten szerverek üzemeltetésére létesített adatközpontokkal, szervertermekkel. Nem véletlenül.

A saját tulajdonú infrastruktúra létrehozása, vagyis a szerverközpont megépítése rendkívül költséges és komoly szakértelmet igénylő művelet, mely csak a legnagyobb vagy éppen legelhivatottabb, egyben tőkeerős versenyzők “luxusa”. A saját adatközpont pedig végeredményben olyan nagyfokú szabadságot és biztonságot nyújthat az üzemeltető tulajdonos számára, melyet végeredményben az ügyfelek kamatoztathatnak.

A Servergarden Kft. saját adatközpontja Magyarország egyik legnagyobb teljesítmény-sűrűségű szerverterme, mely 300 m2-en 1 MW hasznos teljesítményt kínál a benne elhelyezett szervereknek. Ez négyzetméterenként 3,33 kW-nyi, rackenként pedig akár 10 kW-nyi teljesítményt biztosít.

A kétirányú, független nyomvonalon haladó, 10 KV-os középfeszültségű betáplálás két külön állomásról biztosít áramot a komplexum számára, ezzel az áramkimaradás okozta vészhelyzetek előfordulási esélye csökkenthető. Rövid ideig tartó áramszünet esetén a redundáns, eltérő működési elvű (forgótömeges és akkus) szünetmentes áramellátás óvja a szerverparkot, további, legalább 24 órás üzemidőt biztosító dízelgenerátoros táplálással.

A klimatizálásról szintén redundáns rendszer gondoskodik, Freecooling-képes kültéri folyadékhűtőkkel, melyek 52°C külső hőmérsékletig garantáltan képesek tartani a szerverek számára ideális működési hőmérsékletet.

A Servergarden Kft. adatközpontjának redundáns IP-hálózata 20 Gbps nemzetközi és 30 Gbps belföldi sávszélességet biztosít a géppark számára, hazai viszonylatban abszolút élvonalbeli, Cisco és Force10 eszközökből álló hálózati alrendszerrel.

A betáplálás és a klímarendszer, valamint a hálózati háttér-infrastruktúra oldalán egyaránt 99% feletti rendelkezésre állást vállal a cég, ezzel garantálva, hogy az adatközpontban elhelyezett szerverek, illetve az azokon nyújtott szolgáltatások gyakorlatilag kiesés nélkül üzemelhetnek az év 365 napján.

Ha mindez nem lenne elég, a Servergarden Kft.-nél a szerverek és az eszközpark biztonsága is garantált, a komplexum biztonsági rendszere a bankokéhoz hasonlítható, az aspirációs VESDA tűzjelző és INERGEN oltógázos rendszer pedig egy esetleges tűzeset során képes minimalizálni a károkat.

Ha érdeklik a további részletek is kattintson ide:https://www.servergarden.hu/szerverberles/