fbpx

Microsoft SPLA Szoftver Bérlés

Az MS spla szoftverbérlés ugyanolyan hasznos és remekül használható szolgáltatás cégek számára, mint az autóbérlés. Anélkül, hogy jelentős összegért meg kéne vásárolni a szükséges szolgáltatást, sokkal kedvezőbb díjért lehet rövidebb vagy középtávon hozzájutni az operációs rendszertől a levelező szolgáltatáson át egészen a vállalati CRM rendszerig.

2 450Ft+Áfa
/ hó

Windows Server Standard 2Core

 • 9EM-00562
 • WinSvrSTDCore ALNG LicSAPk MVL 2Lic CoreLic
 • (Windows Server Standard 2019, 2016, 2012/R2 )

16 990Ft+Áfa
/ hó

Windows Server Datacenter 2Core

 • 9EA-00039
 • WinSvrDCCore ALNG LicSAPk MVL 2Lic CoreLic
 • (Windows Server DataCenter2 2019, 2016, 2012/R2)

3 200Ft+Áfa
/ hó

Windows Remote Desktop Services SAL

 • 6WC-00002
 • WinRmtDsktpSrvcsSAL ALNG LicSAPk MVL
 • A licencek használatának alap feltétele, hogy a szerveren RDS HOST legyen telepítve.
 • Az aktiválásához kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

4 590Ft+Áfa
/ hó

SQL Server Web Edition 2Core

 • TFA-00523
 • SQLSvrWeb ALNG LicSAPk MVL 2Lic CoreLic

69 900Ft+Áfa
/ hó

SQL Server Standard 2Core

 • 7NQ-00302
 • SQLSvrStdCore ALNG LicSAPk MVL 2Lic CoreLic

Az MS SPLA licence előnyei, amiket minden vállalkozás szeret(ni fog)

A kedvezőbb költségek és a tetszőleges bérleti idősáv olyan alapvető előnyök, amelyeket szükségtelen jobban bemutatni. A Microsoft SPLA azonban több más, a vállalkozások által realizálható előnnyel bír.

Többé nem kell bajlódni az új szoftver licensz vásárlásával gépcserénél

Minden vállalkozás, sőt magán felhasználó szembesül azzal a helyzettel, hogy Microsoft szoftver vásárlásakor a licensz legtöbbször csak az adott gyári számú hardveren használható jogszerűen. A szoftverek (ide értve a Windows-t magát is) egyáltalán nem, vagy csupán speciális esetekben vihetők át másik hardverre, de még akkor is egészen bonyolult módon.

Ennek következtében új asztali számítógép vagy laptop vásárlásakor, ha jogszerűen akarunk eljárni, újra meg kell vásárolni a licenszet. Továbbá a korlátozott életciklus és frissítési utánkövetés miatt egy-egy Microsoft szoftver néhány évig használható biztonságosan, utána muszáj új verziót vásárolni.

A Microsoft spla licence szerződés a frissítésre is vonatkozik

A Microsoft spla licence szoftverbérlésbe nem „csak” a szoftver bérlése tartozik, hanem a Microsoft spla licence biztosítja a bérleti idősávban a legfrissebb, stabil verzióra való frissítés lehetőségét is.

Tehát nem kell aggódni amiatt, hogy a vállalkozás IT része védtelen marad, vagy elavulnak a szoftverei – éppen úgy hozzájut a legújabb, aktuális verzióhoz, mintha teljes áron vásárolná meg a szoftvereket.

Az SPLA konstrukcióban, a Windows példájánál maradva, a havi bérlési díj tartalmazza a mindig legfrissebb verzió jogszerű használatát! Sok vállalkozásnak ezért nem is feltétlen éri meg a teljes árú szolgáltatás beszerzése, kiváltképpen, ha egy-egy kampány vagy projekt keretében szükséges csak nekik egy-egy szoftver.

Microsoft SPLA – az árak stabilak és kiszámíthatóak

A Microsoft az SPLA keretében nyújtott szoftverek bérleti árát csupán minden év januárjában változtatja, ha egyáltalán változtat rajtuk. Nincs évközi hirtelen emelés, főként nem több alkalommal, ezért a szoftverbérlés az egész évre tervezhető a januári számok alapján.

Továbbá hónapról hónapra eldönthető, melyik szoftverekre van szüksége a cégnek és hány licenszet igényel – ezért a vállalkozás életében bekövetkező változásokhoz egész rugalmasan illeszthető a bérleti szerződés keretében használt szoftvercsomag.

Adott esetben a beszerzést és telepítést szakember végzi

Az SPLA licence esetében a szoftverek beszerzését és telepítését szakember végzi, ha a Servergardent bízza meg a szoftverbérlés intézésével. Ezzel lényegében minden gond lekerül a cég „válláról”, mert tapasztalt emberek fogják pontosan azokat a szoftvereket beszerezni és telepíteni, amelyekre az ön cégének szüksége van!

Microsoft SPLA szoftver bérlés – csökkentett adminisztrációs teher

Kétségtelenül jelentős előnye az SPLA-nak, hogy megszűnik, de legalábbis jelentősen csökken az adminisztrációs teher is a vállalatok életében.

A Microsoft SPLA megoldása révén mindössze egyetlen keretszerződést szükséges kötni, és ez tartalmazza onnantól az összes, a Microsoft SPLA konstrukcióba tartozó szoftver rendelkezésre állását. Ezen szoftverek közé tartozik az egész Microsoft Office csomag, különféle szervertermékek (például a Windows Server 2019 is), a virtualizációs platform, levelezőprogram, stb.

Az MS SPLA „hátrányai” is valójában előnyök

Mint minden szolgáltatásnak, úgy a Microsoft spla szoftverbérlésének is akadnak hátrányai, igaz, ezek eltörpülnek az előnyök mellett.

Az egyik legfontosabb a fokozott figyelem – ha nincs szükség egy vagy több bérelt szoftverre, akkor időben szükséges ezt jelezni és módosítani a bérleti konstrukción, különben ugyanúgy kell fizetni a bérleti díjat azokra is.

Külön részleget kell fenntartani – vagy egy meglévő részleget megbízni vele –, hogy monitorozza a licenszek felhasználását. Megfelelő felügyelet nélkül ugyanis hibásak lesznek a vállalat stratégiai előrejelzései.

Viszont ezt minden cég a maga előnyére fordíthatja, mert a bérleti folyamat során születő adatok elemzésével meglehetősen sok, jól hasznosítható következtetésre lehet jutni.

A Servergarden sok éves tapasztalattal biztosítja üzleti partnerei számára a Microsoft SPLA licence egész szolgáltatási portfólióját, és kérés esetén vállalja a licenszek beszerzésének, a szoftverek telepítésének minden feladatát is, hogy önnek ne kelljen a technikai háttérrel foglalkoznia, helyette inkább rögtön használatba vehesse a kedvező áron bérelt szoftvereket!