fbpx

Magyar Cég Szállítja A Dailymotion Ajánlórendszerét

Leszerződött az egyik legnagyobb videómegosztó weboldal, a Dailymotion a magyar Gravity R&D–vel annak érdekében, hogy új ajánlórendszert vezessenek be az oldalon, így növelve a reklámfelületek hatékonyságát.

A Gravity által fejlesztett és a Dailymotion által megvásárolt ajánlórendszer célja az, hogy maximalizálja a látogatók által az oldalon eltöltött időt azáltal, hogy hasonló témájú videókat ajánl fel megtekintésre. A szoftvert már tesztelték is, ami igen jól sikerült, mivel 20 százalékkal növelték sikeresen az átkattintások arányát. A Dailymotion ezeket az eredményeket látva döntött végül a szerződéskötés mellett. A videómegosztó kutatási-fejlesztési részlegének feje, Sylvain Brosset elmondása szerint a Gravity terméke jól láthatóan hatékony, kézzelfogható eredményeket produkál mind az átkattintások, mind a végignézett videók számát illetően.

Nemzetközi siker, magyar innováció

A Gravity R&D-t 2009-ben első hellyel jutalmazták a Netflix Prize megmérettetésen, ahol The Ensemble néven induló csapatuk kiemelkedően jó eredményeket produkált. Ebben az évben fektetett be a Docler Holding is a 2007-ben alapított vállalkozásba.

A cég kifejezetten online kereskedelmi oldalak, webshopok, videómegosztók számára készít szoftvereket, ügyfeleik között a Jófogás és a Vatera üzemeltetői is megtalálhatóak. Megoldásaik lényege, hogy a megtekintett tartalmakhoz hasonló további ajánlatokat kínálnak fel a látogató számára, amelyek megnövelik az oldalon töltött időt, az átkattintások számát és végső soron a bevételeket is. A Gravity ajánlószoftverének nagy előnye, hogy a bemenő adatokhoz és a rendszerhez is könnyen alkalmazkodik, kivételesen rugalmas, implementálása könnyen és gyorsan lehetséges, akár telepített, akár távoli szolgáltatásként.

Az idén hét éves cég már tokiói leányvállalattal is rendelkezik, de működnek képviseleteik Londonban, San Joséban és Moszkvában is. A japán vállalkozás eddig sikertörténetnek tűnik, tavalyi megalapítása után szint azonnal nyereséget hozott, aminek a titka a cégvezető, Tikk Domonkos szerint a sajátosságok alapos ismeretében keresendő. A fejlesztési feladatokat jelenleg a budapesti team végzi, a külföldi irodákban pedig a helyi piacot ismerő értékesítési szakemberek dolgoznak.

A Gravity által nyújtott fejlesztések, komoly adatközponti szolgáltatáskapacitást feltételeznek, amit Magyarországon a Servergarden Kft. lát el a jövőben.

Forrás: http://www.hwsw.hu/hirek/52599/gravity-rd-ajanlomotor-recommendation-dailymotion-jofogas.html