fbpx
15júl, 2021
0Comments
featured-image

Internet, az új közmű

Világunkban van pár, a káoszt kisimító szabályszerűség. A nap keleten kel és nyugaton bukik alá, minden étel jobb rántva (és lime-mal), illetve, hogy az internet elérés az évek alatt ugyanolyan közművé vált, mint a víz-gáz-villany szentháromság.

 

Ha lehet, akkor a fekete fellegként indokolatlanul sokáig a fejünk felett lebegő pandémiás helyzet mindezt még jobban bebetonozta a home office korszak újra-feltalálásával. Amint lehetőség támadt, minden munkavállaló a kisebb ellenállás felé indult el a munkaadók nem kis aggodalmára. Aztán kiderült, hogy a számítógép-alapú munkát otthonról is el lehet végezni ugyanolyan minőségben, így elég kisebb irodát bérelni, mindenkinek a munkája jobban nyomon követhető és hát a munkavállaló is otthon kapcsolgatja a villanyt, ami szintén komoly kiadástól mentesíti a foglalkoztatót.

 

A megfelelő minőségű munkához azonban a háttéranyagot is biztosítani kell, amire nem biztos, hogy a cég irodájában lévő szerver a legalkalmasabb az elérhetőség szempontjából. Ekkor kigyúl a piros üzemfény: miért is nem egy olyan cég látja el a céges szerverhez kapcsolódó feladatokat, amelynek kimondottan ez a profilja? Amely 0-24 biztosítja az adatok hozzáférését, mindezt évtizedes szakmai tapasztalattal is meg tudja támogatni és még költséghatékonyabb is, mint saját informatikust fizetni erre a feladatra?

 

Erről és még sok másról is beszélt a Kólya Dániel, a ServerGarden ügyvezetője és Solymosi Erik kereskedelmi igazgató a Computer World cikkében, amit itt olvashattok el: https://computerworld.hu/cwprint/servergarden-uj-kozmu-szuletik-296630.html