fbpx

Interjú A Szerver Bérlés Szakértőkkel – Ismerje Meg Servergarden Kft. Céget

A Servergarden Kft. Kft elsődleges célja, hogy kezdetben a magyar piacon, majd a későbbiekben nemzetközi területen is kimagaslóan megbízható és ügyfél centrikus hoszting szolgáltatást nyújtson kis és középvállalatok, valamint magánszemélyek részére. 

Molnár Bálint ügyvezetővel beszélgettünk az indulásról, a közel- és a távolabbi jövőt érintő tervekről.

Nehéz volt az indulás?

Egy komoly és komplex cég indítása minden esetben nehéz, hiszen mindenki a legjobb akar lenni a piacon. Ehhez már a tervezéskor és az építkezéskor ezer-és egy dologra oda kell figyelni, optimumra kell törekedni. Számtalan esetben magában az építkezési folyamatban derülnek ki a buktatók, amire a lehető leggyorsabban kell ütőképes megoldást találni, ez pedig nem egyszerű. Ami talán könnyebbséget adott az új cég létrehozásában, hogy a menedzsmentben mindhárman (Molnár Bálint ügyvezető, Szekeres István operatív vezető és Hajmási Gergely kereskedelmi vezető) hosszú évek tapasztalataival és tudásával rendelkezünk, illetve egy olyan lelkes és elhivatott csapatra támaszkodhatunk, ahol a műszaki legénységünk – rendszergazdáink, hálózati mérnökeink, operátoraink – országos szinten a legjobbak között vannak. Az új cég indításával kaptunk egy lehetőséget, amit mindannyian a lehető legtöbbet beletéve igyekszünk megszolgálni.

A cég indulását egyébként teljes körű üzleti tervezés és felmérés előzte meg, melynek a céljait tudjuk tartani, –  sőt még kicsit felül is teljesítjük azokat –  illetve amely során ütőképes szolgáltatási elemeket tudtunk kialakítani, kiemelten az ügyféligények szem előtt tartásával.

Hogy fogadta a piac a Servergarden Kft. -ot?

Most, az első negyedév elteltével elmondhatjuk, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kapunk ügyfeleinktől, akik nagy megelégedéssel bérlik a ma elérhető legjobb ár/érték arányú szervereinket, kimagasló teljesítményű és rugalmasan skálázható virtuális szervereinket (VPS).

Hogy érzed, mi a legnagyobb erénye a Servergarden Kft.-nek?

Több szempont is van: egyrészt a szakmai tapasztalatunk, amivel képesek vagyunk legjobbat alkotni.

Másrészt a Docler szerverterem, amely Magyarország legnagyobb teljesítménysűrűségű szerverterme. Harmadrészt pedig az az ügyfélközpontúság, amelyre leginkább törekszünk. A visszajelzések alapján partnereink elégedettek, gyorsnak, pontosnak és megbízhatónak tartják a Servergarden Kft.-t.

Végül, de nem utolsó sorban a plusz, az előzőekben említett ár/érték arány, amely az egyik legnyomósabb érv lehet egy üzleti döntés során.

Melyik eddig a legsikeresebb szolgáltatás?

Főként a fizikai szerver bérlés (pl. Micro Blade, a FatTwin), a virtulási szerverbérlés (VPS), valamint a szerver üzemeltetés. Szintén sokaknak tetszik a Live Chat szolgáltatásunk, aminek révén direktben kaphatnak segítséget ügyfeleink munkatársainktól, de nagyon népszerű az elektronikus számlázásunk is.
Megemlíteném, – bár nem szolgáltatás, csak egy értéknövelő elem – hogy olyan Intel Enterprise SSD-ket használunk bérelhető szervereinkben, amelyek a világ legszínvonalasabb szervertermeiben is használatosak  és amikkel hibamentesen és megbízhatóan tudunk szolgáltatni.  

Mi lehet a jövő terméke a Servergarden Kft.-nél?

Elsősorban itt is a fizikai és virtuális szerver bérlést említeném, ahol a Micro Blade és VPS szolgáltatások esetén a megrendelő azonnal hozzájut a szerverhez, mivel raktárról tudjuk biztosítani azt a számára. Mindezek felett minden esetben igyekszünk az ügyféligényekre fókuszálva megoldást találni, mely során törekszünk az egyedi igények kiszolgálására is.  

Mik a célok a következő időszakra?

A következő időszakról egyértelműen elmondható, hogy a legkiemeltebb irányvonalunk az ügyfélfókusz.

Bevezetés előtt áll a bankkártyás fizetési módunk, valamint a partnerprogramunk, illetve szeretnénk bevezetni egy stratégiai együttműködésen alapuló, ténylegesen használat alapú szolgáltatást, melyről még részleteket nem árulok el, csak a fő szempontot: „Annyit fizetsz, amennyit használsz”.

Mindezek mellett folyamatosan fejlesztjük ügyfél kapunkat, hogy minden szolgáltatáshoz maximális támogatást tudjunk rendelni, tudván azt, hogy az ügyfeleink köre elég széles. A célunk az, hogy felhasználóinknak lehetősége legyen olyan automatikus funkciók használatára, melyek más hoszting cégeknél  csak telefonon keresztül vagy e-mail –ben elküldött igény alapján érhetőek el.

Lesz valamilyen akció? Ez a leggyakoribb kérdés felétek.

Jelenleg futó akcióink (szerverüzemeltetési kedvezmény, SSL tanúsítvány, FatTwin szerverbérlés) mutatják azt is, hogy ezen a téren is szeretnék  versenytársainknál  jobb ajánlatot adni annak ellenére, hogy az alapvetően nagyon kedvezőre pozícionált áraink mellett már csak nagyon szűk sávban tudunk mozogni.  3-4 havonta tervezünk olyan akciót, ami mindenképpen előnyösen érinti jelenlegi és új ügyfeleinket.

Személy szerint neked mi a siker a Servergarden Kft.-nél?

Nálunk mindenki azzal foglalkozik, abban teljesít maximálisan amit szeret és ez nálam sincs másképp. Örömöt okoz, hogy azzal a munkával, ami egyben a hobbim is, egy sikeres cégindítás és reményeim szerint egy sikeres cégműködés részese lehetek.