fbpx
05okt, 2020
0Comments
featured-image

Három módon is támogathatja most a startupokat a Felhő számítástechnika

A Felhő számítástechnika, vagy röviden a Felhő bizonyult az egyik leghasznosabb IT megoldásnak a startupok és kivállalkozások számára.

Az elmúlt években olyan szinten vált megkerülhetetlenné a Felhő szolgáltatások többsége, hogy manapság éppen annyira elképzelhetetlen Felhő számítástechnika nélkül egy startup, mint okostelefon nélkül.

Miért alapvető a Felhő számítástechnika?

A Felhő az adatok tárolásán kívül számos alkalmazást biztosít a felhasználók számára. Ha azt szeretné, hogy startupja kiemelkedjen a versenyben, akkor érdemes kihasználnia a Felhő nyújtotta lehetőségeket.

A Felhő legegyszerűbb meghatározása: információ és programok tárolása és elérése az interneten keresztül, helyi fizikai tároló nélkül. Ez a gyakorlatban távoli szerverek hálózatát jelenti, amelyek a fizikai elhelyezkedésüktől függetlenül, bárhonnan, egységes felületen keresztül érhetők el.

A Felhő lehetőséget biztosít a legkisebbeknek is

Lényegében úgy jelennek meg a Felhőn keresztül elért szoftverek és fájlok, mintha a helyi gépen volnának megtalálhatók, ám a használatuk elsősorban más gépek erőforrásait veszik igénybe.

Ennek pedig hatalmas előnye van: sokkal kisebb és gyengébb eszközparkkal is eredményesen használhatók olyan szoftverek, szimulációk, végezhetők olyan számítások, amelyekhez a hardver és a szaktudás beszerzési ára és ideje sokszorosan meghaladja egy induló vállalkozás vagy startup lehetőségeit.

Milyen módokon támogatja a Felhő a startupokat?

Amikor a Servergardentől bérel Felhő szolgáltatást, akkor kiváló üzleti döntést hozott, és három igazán hatékony módszer is a rendelkezésére áll, hogy teljes egészében kihasználhassa a felhőalapú technológiát.

1. Home office lehetősége

Mivel a COVID-19 járvány a világ szinte minden vállalkozásának bekavart, az otthoni munkavégzés 2020-ban inkább szükségszerűség, mint lehetőség. A Felhővel helyfüggetlen irodai környezetet hozhatunk létre, lehetővé téve az alkalmazottaknak és önmagunknak is a rugalmas munkavégzést és a távmunkát.

2. További biztonság növelése a hálózaton

Sokan vélik úgy, hogy ha egy vállalkozás nem elég nagy és nincs jól felszerelt IT részlege, fennáll annak a veszélye, hogy hackerek áldozatává válik. Van is ebben igazság, mert a kiberbűnözők gyakran a kisvállalkozásokat célozzák meg, mivel hálózataik kevésbé biztonságosak.

A Felhő azonban megváltoztatja az egész helyzetet, mert piacvezető szintű biztonsági protokollokat biztosít az érzékeny műveletek és adatok védelméhez.

3. Folyamatos hozzáférés az adatokhoz és szoftverekhez

Ha egy alkalmazást futtatunk, azt szeretnénk, hogy az mindig zökkenőmentesen működjön. A felhőbe költöztetett alkalmazásokat és adatokat a startup vagy a kisvállalkozás éjjel-nappal elérheti – anélkül, hogy saját szervert kéne üzemeltetni.

Márpedig a saját infrastruktúra esetében folyamatosan rendelkezésre kell álljon legalább egy szakember, ha a VPN-en keresztül elért szerver vagy az azon futó szoftver meghibásodna, esetleg elérhetetlenné válna. A Felhő esetében mindezt a szolgáltató biztosítja, a nap 24 órájában, az év 365 napján.

A Felhő révén a startupok és a kkv szektor olyan előnyökhöz jut tehát, amely eddig csak a legnagyobb vállalatok számára volt megfizethető. Itt az ideje tehát, hogy a legkisebbek is ringbe szálljanak!