fbpx
19okt, 2020
0Comments
featured-image

Érdemes olcsó ázsiai VPS-t bérelni?

Számos induló vállalkozás megosztott tárhelyet használ kezdetben, mert ez ésszerű döntés egy kis cég számára. Jellemzően olcsó megoldásnak számít, és amíg nincs szükség komolyabb szerveroldali teljesítményre vagy nagyobb sávszélességre, ideális az osztott tárhely az alacsony ára és fenntartási költségei miatt.

Mivel azonban a szerver erőforrásain sok más felhasználóval együtt osztozik, nem lehet biztosított az az erő vagy stabilitás, amelyre a nagyobb vállalkozásoknak és weboldalaknak szükségük van.

Ázsia a hagyományos IT szolgáltatások terén is erősödik

Ázsia számos fejlett országa mára elérte azt az állapotot, amikor is a Covid-19 látszólag ellenőrzés alatt áll.

Ebből következően elkezdték felpörgetni a gazdaságaikat, és hogy fokozzák a fellendülés ütemét, egyes országok mindinkább igyekeznek nyitni az európai vállalkozások felé is, hagyományos IT szolgáltatásokat is kínálva.

A covid-19 alaposan felforgatta a világot

A koronavírus-járvány miatt elképesztően sok cég jelentett be csődöt, vagy kényszerültek a költségeik lefaragására. Ebből kifolyólag azonban számos vállalkozás vezetése ismerte fel, hogy a munkafolyamatok, tevékenységek egy része, vagy akár egésze is megoldható távmunkával, anélkül, hogy nagy iroda vagy informatikai eszközpark fenntartására kéne a bevételeik jelentős részét fordítaniuk.

Sok ilyen vállalkozás akár online, távolról is működtethető, ami azt jelenti, hogy a fenntartási költségek alacsonyan tarthatók – és egy ázsiai virtuális magánszerver, vagy dedikált szerver akár jó ötletnek is tűnhet első körben.

Ázsia sokszor olcsónak tűnik eleinte

Jelenleg Ázsia számos országában megfizethetőbbek az IT szolgáltatások, mint nyugaton, és valószínűleg azok maradnak a közeljövőben is. Az alacsonyabb árnak azonban oka van, és nem csak az, hogy kevesebb pénzből is ki lehet jönni egy hónapban!

Gyakorta jóval gyengébb szolgáltatást kapnak a vállalkozások a messze mérsékeltebb árakért cserébe. Adott esetben ez megfelelő stratégiának számíthat, ahogy az ezer forintos cipő és ötszáz forintos ing iránt is van kereslet.

Olcsó húsnak mindig híg a leve

A számítástechnika világában pontosan ugyanaz érvényes, mint a ruházat terén: fillérekért a minőség is filléres lesz. Amíg egy vállalkozásnak kevés pénze van, és ott spórol, ahol tud, ez elfogadható alkunak tűnhet, de már középtávon is inkább ráfizetés lesz.

Akár VPS-ről, akár dedikált szerverről beszélünk, egyaránt érvényes rájuk, hogy kritikus szerep jut a földrajzi elhelyezkedésnek, a supportnak és az üzemeltetés színvonalának.

A földrajzi távolságon múlik részben a szolgáltatások és a weboldal betöltésének sebessége, sőt manapság már a GDPR is egy sor előírással rendelkezik az EU-n kívül található szerverekről, amelyeknek vagy megfelel egy vállalkozás, vagy súlyos büntetést kockáztat.

A támogatás és az üzemeltetés színvonala ugyancsak létfontosságú, hiszen ha valami elromlik, vagy változtatni szeretne egy beállításon a cég, nem mindegy, hogy milyen gyorsan és mennyire szakszerűen valósul meg.

Ha tehát egy vállalkozás hosszabb távra tervez, és fontos számára a minőség, a megbízhatóság és a GDPR-megfelelőség, inkább helyben béreljen virtuális magánszervert, a Servergardentől!