fbpx

A Feladat-specifikus Architektúrák A Supermicro Erősségei

A Supermicro a szerverpiac egyik leginkább meghatározó szereplője, napjainkban több mint hetven országban kínálják megoldásaikat a felhasználóknak. A vállalat egyre inkább az adatközpontokra koncentrál, azon belül is az a céljuk, hogy olyan piacot formáljanak, amelyen mindenki a maga igényei szerint választhatja ki a számára ideális alkalmazásokat. A Servergarden Kft. adatközpontjaiban is különféle Supermicro megoldások biztosítják a legnagyobb hatékonyságot.

A vállalat június elején rendezett sajtóeseményt, amelyen beszámolt elképzeléseiről, a követendő stratégiai irányokról és a legújabb fejlesztésekről. A sajtótájékoztatón Jorge Costa, az EMEA régió értékesítési menedzsere többek között a vállalat két évtizedes történetéről beszélt részletekbe menően, majd a Supermicro termékvonalat is bemutatta, és hangsúlyozta, milyen kiemelkedő szerepet foglal el a technológiai vállalat ma a szerverpiacon. A menedzser arról is említést tett, hogy a vállalat figyelme egyre inkább az adatközpontok világa felé fordul.

A Supermicro nem csak azzal foglalkozik, hogy minél hatékonyabb szervereket állítson elő, emellett nagyon fontosnak tartják a környezet, a bolygó védelmét, az erőforrások kímélését is, derült ki a sajtóeseményen. Ennek megfelelően olyan termékeket készítenek, amelyek nem csak a lehető legerősebbek és legjobban képesek végrehajtani a feladatokat, de egyben energia-hatékonyak is.

A zöld technológia jegyében készülő Supermicro tápegységek esetében ennek megfelelően 80 százalék feletti hatásfokról beszélhetünk, egyes modellek azonban nem kevesebb, mint 95 százalékban képesek a felvett energia hasznosítására, ami a menedzser szerint akár 100 dollárnyi éves megtakarításhoz is vezethet node-onként.

A Supermicro szerint a felhő-technológiák fejlődése ellenére a fizikai megoldásoknak is van még jövőjük, már csak azért is, mert sokan még mindig inkább a hagyományos megoldásokban bíznak inkább. Ennek megfelelően a cég is egyre gyarapítja szervermegoldásainak skáláját, hogy kiszolgálja a felfelé ívelő piaci igényeket, és minden feladatra különféle egyedi technológiákkal állhassanak elő, amelyek az igényeknek legjobban megfelelnek. Costa szerint a Supermicro egyik erőssége, hogy minden feladathoz a partner által egyszerűen összeválogatott hatékony eszközökkel tud szolgálni.

Forrás: http://hirek.prim.hu/cikk/105407/