• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

Továbbra is uralja a Barracuda a PBBA-piacot

×
×
Továbbra is uralja a Barracuda a PBBA-piacot
Megjelent: 2014.05.16 Vissza

Az IDC 2013-as utolsó negyedévi jelentése szerint továbbra is a felhőalapú biztonsági és tárolási alkalmazásokban utazó Barracuda vezeti a dedikált mentés-helyreállítási eszközök (PBBA) piacát.

A jelentés szerint a PBBA-piacon aktív vállalatok éves szinten 9,7 százalékos növekedésről számoltak be, ami 963,4 millió dollárt jelent bevételek tekintetében. A hardver és szoftverelemeket integráló PBBA-rendszerek iránti kereslet elsősorban a felhőalapú applikációk elterjedésével, a Servergarden Kft. által is alkalmazott virtualizáció és a mobileszközök egyre szélesebb körben történő elterjedésével együtt növekszik világszerte, mivel a vállalatoknak egyre nagyobb mennyiségű információt kell tárolniuk.

Az IDC szerint a Barracuda messze a legnagyobb szereplő a piacon, 53,5 százalékos részesedésével más gyártó jelenleg aligha versenyezhet, s a jelek szerint a további növekedéshez sem fér sok kétség. A Barracuda egyik vezetője, Rod Matthews szerint a vásárlók elsősorban azért kedvelik termékeiket, mert azok probléma nélkül integrálhatóak a már létező infrastruktúrákba, felhőalapú tárhelyet és egyben védelmet kínálnak a helyben telepíthető hardverelemek mellé. Mindezt olyan további rejtett költségek nélkül teszik, amelyek más szolgáltatások esetén gyakran előfordulnak.

A Barracuda célja, hogy felhőalapú szolgáltatásaival elérje a kis- és középvállalatokat is, akik a közép-kelet-európai régióban egyelőre jóval kisebb arányban alkalmazzák az ilyen, egyébként általában költséghatékony és kényelmes megoldásokat, mint például az Egyesült Államokban vagy akár Nyugat-Európában. Ennek nem csak felfogásbeli okai vannak, sok országban az adatvédelmi törvények is ellehetetlenítik egyelőre a felhőalapú rendszerek ilyen szintű működtetését.

A cég éppen ezért igyekszik alternatív megoldásokat keresni, Magyarországon például várhatóan a nyáron teszi majd közzé az adatközpont-szolgáltatókkal történt egyeztetés után született megoldását a Barracuda rendszereinek kizárólagos hazai forgalmazója, a SafeSoft.

Forrás: computerworld.hu