• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

Májusban érkezhetnek az Intel új Haswell architektúrái

×
×
Májusban érkezhetnek az Intel új Haswell architektúrái
Megjelent: 2014.04.22 Vissza

Rövidesen kiadhatja az Intel v3 (G3) jelölésű Haswell processzorait, bizonyos források szerint a legtöbb országban egyszerre, május 10-én dobják majd őket piacra, s ezzel együtt előkészítik a terepet a következő generációs Broadwell-architektúrák számára is, amelyek egyelőre homályba burkolóznak, és valószínűleg körülbelül egy év múlva érkeznek.

A Servergarden Kft.-nél is alkalmazott Xeon E5-ös illetve az E7-es termékvonalak esetében az Intelnél már lezárult a mostanra kissé elavultnak számító Ivy Bridge architektúrák adaptációja, és hamarosan eljön az új szerversor ideje. A v3 számos újítást, fejlesztést hoz majd, többek között 100-200 MHz ugrást az órajelek terén. Bennfentes hírek szerint a második negyedévben a technológiai vállalat egyszerre 11 Xeon E3 processzorral rukkol majd elő.

A szakértők szerint a Haswell többek között az Apple 2014-es iMac termékvonalának frissítésének alapjait fekteti le, ugyanis a legtöbb ma iMac-ekben használt processzor közvetlen leszármazottjának tekinthető, a 21,5 hüvelykes iMac-ek kivételével.

A szerverekben használatos, C610 lapkakészlethez kapcsolódó Xeon E5-2600 mikroprocesszorok harmadik generációját támogató Grantley-EP platform érkezése ugyanakkor már a harmadik negyedévre várható, ahogyan az E5-1600 v3 processzorok piacra dobása is.

2015 első negyedévére a Xeon E7 v3, Xeon E5-4600 v3, illetve a Broadwell-alapú Xeon E3 processzorok bevezetését ütemezte be az Intel, és szakértők szerint a Xeon E3-2400 v3 sorozat kiadására is jó esély van ebben az időszakban.

A Jordan Greek 2 skálázható memóriapuffereket és C602j lapkakészletet tartalmazó Xeon E7 v3 nyolcprocesszoros Haswell-EX termékeit kifejezetten a vállalati rendszerekbe való beépítésre szánják. Az E5-4600 v3 a várakozások szerint hasonló konstrukció lesz majd, mint az E5-2600 v3 terméksor, azzal a fontos különbséggel, hogy méretezhető lesz legfeljebb 4 csatlakozóaljig. Mindkét terméksor a C610 lapkakészlettel használható együtt.

A következő generációs Broadwell Xeon E3 processzorokról ugyanakkor egyelőre viszonylag keveset lehet tudni, mindössze annyi információ kering róluk, hogy TG3e grafikus processzorral együtt dobják majd piacra a termékvonal néhány modelljét, de egyelőre ez is csak pletyka. Ennél is kevesebb adat áll rendelkezésre az E5-2400 v3 szériáról, amelyről még a szakemberek is csak annyit vélnek tudni, hogy 2015 első felében rukkol majd elő vele az Intel.

forrás: http://www.cpu-world.com/