• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

Ismerje meg az $114,725-ba kerülő Ubuntu szervert

×
×
Megjelent: 2017.05.10 Vissza

Ismerje meg az $114,725-ba kerülő Ubuntu szervert, nyolc Nvidia Tesla P100 GPU-val, amiben kettő darab 22 magos Intel Xeon chip van

Az Ibex Pro egy túltelített gép, ami jelentősen megemeli a villanyszámláját. A System76 leggyorsabb terméke az Ubuntu Szerver 16.10-en hihetetlen teljesítményt foglal magában az Intel legújabb 22 magos Xeon E5 v4 chipjeivel és nyolc Nvidia Tesla P100 grafikai processzorral.

Ugyanannyi GPU van benne, mint az Nvidia szupergyors DGX-1-ében, amit mélytanulásra használnak. A szerverben kevesebb, de újabb CPU van, mint a DGX-1-ben.

Egy alapverziójú Ibex Pro $9,575-ért képes futtatni az Ubuntu Szerver 16.10-et, hat magos Intel Xeon E5-2603v4 chippel, 16GB memóriával, egy Tesla K40 GPU-val és 250GB tárhellyel. A teljes rendszer viszont $114,725, kettő darab 22 magos Xeon E5-2699v4 CPU-val, 1.5TB DDR4 DRAM-al, nyolc Tesla P100 GPU-val, 2TB NVMe alapú SSD tárhellyel, valamint 32TB extra SSD tárhellyel.

A System76 Ubuntu PC gyártóként lett ismert, és az Ibex Pro egyike a néhány Ubuntu szerverének. Olyan cégeket céloz meg, akik pl. beszéd és képfelismerő tanuló rendszert akarnak használni.

A Servergarden Kft. által bérlésre kínált szerverek minden igényt kielégítenek kisvállalkozásoktól egészen a multinacionális környezetig.

A végpont GPU-k működtetik a kép és hang felismerést olyan cégeknek, mint pl. a Google vagy a Facebook, hogy kielemezzék a képeket, osztályozzák azokat és megpróbáljanak tárgyakat felismerni azon a képen. A több GPU-val rendelkező rendszereket olyan helyeken is hasznosítják, mint pl. olaj és gáz cégek a kutatásokhoz, és az Ibex Pro sokkal erőteljesebb, mint a dual-GPU konfigurációk. A GPU-k teszik lehetővé, hogy az Ibex Pro-t multimédia és számítógépes látvány-alkalmazásokban is használják, pl. filmkészítésre.

A GPU-k használata egyre fontosabbá válik és már kisebb cégek is igénylik a géptanulást. Ez viszont nem olcsó – sem az Nvidia GPU-i – ami megmagyarázza, hogy miért kerül ennyibe az Ibex Pro.

Az Ibex Pro Ubuntu-val jön. A System76 tesztelte az OS-t, hogy működjön a GPU és szerver komponensekkel. Kapható más Linux felosztással is, mint pl. a Red Hat, de ebben az esetben a vevőnek együtt kell dolgoznia a céggel, hogy minden komponenst finomra hangoljanak, így azok majd működnek a hardverrel.

Az Ibex Pro nem hasznosítja a Tesla P100 GPU-k NVLink kapcsolásait. Ezt egyenlőre csak a DGX-1 és a Power8 szerverek használhatják. Az Nvidia NVLink-je sokkal gyorsabb kapcsolat, mint az Ibex Pro PCI-Express 3.0-ja, amit gyakrabban használnak az iparágban.

http://www.computerworld.com/article/3162795