• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

Intel Optane meghajtók kerülnek a piacra

×
×
Megjelent: 2017.06.08 Vissza

Az Intel Optane technológia négy piacvezető technológiát egyesít magában. A 3D XPoint™ memória (médiavezérlő), az Intel Memória és Tárhely vezérlők, az Intel Interconnect IP és az Intel® szoftver egyedülálló kombinációja.

Intel Optane meghajtók kerülnek a piacraAligha túlzás azt állítani, hogy ezek az egységek együttesen forradalmi ugrást jelentenek: csökken a késleltetési idő és felgyorsítja az olyan rendszereket, amik nagy kapacitást és gyors tárhelyet igényelnek. Az Intel Optane gyakorlatilag gyorsítótárként funkcionál.

A Servergarden Kft. mindent megtesz, hogy ügyfeleinek a leggyorsabb merevlemezeket biztosítsa.

Két év alatt jutott el az Intel Optane a tervezőasztaltól a felhasználókig. A héten kerültek piacra az Intel fogyasztóknak készített Optane meghajtói. Ezek gyakorlatilag apró SSD-k, a fent leirt memóriatechnológiával. 

A technológia már 2015. óta létezik, amivel az Intel az asztali, minimum Core i3-as Kaby Lake processzorokkal rendelkező platformját szeretné vonzóbbá tenni.

A majd kétéves csúszás részben a termeléshez szükséges különféle új anyagokból fakadt, amiből a memóriagyártó szerint közel 100 változatra van szükségük, az ehhez szükséges stabil ellátási lánc kiépítése pedig időigényes.

Az Intel Optane társ a teljesítmény növelésében. Önállóan még nem működnek, inkább a merevlemezek munkáját segítve érnek el nagy teljesítményt a HDD meghajtókon, de ugyanakkor olyan gyors olvasás és írással párosítva, mint egy SSD-n. 

Az Optane modulok nem olcsóak a 120 vagy 250 GB-os SSD-k árához képest, de az Intel szerint az Optane lekörözi a hagyományos NAND flash-alapú SSD-ket.

Intel Optane: varázsolj SSD-t a HDD-ből. Tehát elsősorban akkor előnyösek, ha az SSD-k által kínált tárhelynél többre van szükség, de plusz sebességgel bővítve. Jó megoldás ez sok játékhoz és nagyfelbontású videókhoz: egy 1 TB-os HDD Optane meghajtóval lényegesen olcsóbb, mint egy azonos kapacitású SSD. Ezen felül azonban jól hasznosíthatóak a szerverek terén is.

Felgyorsítják az alkalmazásokat, ami kifejezetten előnyös gyorsan változó tárhelyeknél, csökkentik a tranzakciós költségeket a késleltetési időre érzékeny munkaterheléseknél és növelik a szerverek skálázhatóságát.

Az Intel® Optane™ technológia lehetővé teszi az adatközpontok számára, hogy nagyobb és gazdaságosabb adathalmazokat hozzanak létre.