• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

Ezért érdemes dedikált szervert üzemeltetni

×
×
Megjelent: 2019.03.04 Vissza

Az intenzív verseny és a folyamatos növekedési kényszer hatására a vállalkozások előbb-utóbb eljutnak arra a szintre, hogy a hosztingcégek által nyújtott alapszolgáltatások -- webtárhely, alapszintű VPS-szerver -- nem szolgálják megfelelően a cég igényeit. Ideje tehát szintet lépni a következő, kézenfekvő lépcsőfokra, amikor már saját, dedikált szerverrel rendelkezik az adott vállalkozás. A hosztingcégek szerverbérleti konstrukciót és saját szerver elhelyezésének lehetőségét egyaránt kínálják partnereik számára -- érdemes megfontolni, hogy ezek közül melyik konstrukció adhat hatékonyabb és testreszabottabb megoldást az adott vállalkozás működéséhez.

Az adatközpontokban elhelyezett dedikált szerverek lényegében az informatikai infrastruktúra csúcsragadozói. Rendkívül széleskörűen konfigurálható megoldások, ennélfogva egészen egyedi igényeknek, adott esetben óriási terhelésnek is képesek megfelelni napi üzemeltetéssel, a megfelelő körülmények biztosításával, áramellátással, hűtéssel vagy éppen biztonsággal.

A dedikált szerverek használata -- akár bérleti konstrukcióban, akár saját tulajdonú szerver esetén -- az alábbi előnyöket kínálhatja a magas rendelkezésre állású, nagy számítási és/vagy tárhelykapacitású rendszereket igénylő felhasználóknak:

  1. A maximális kapacitás a tulajdonos vagy a bérlő rendelkezésére áll azonnal és bármikor. Bár a virtuális szerverek (VPS) egymástól elszigetelten működnek, de vannak olyan tevékenységek (jellemzően ultra nagy számítási kapacitás és/vagy tárhelyigény), amelyeket az erőforrásmegosztáson alapuló rendszereknél hatékonyabban szolgálhat ki egy saját szerver. Ilyen esetekben jobb megoldás lehet a dedikált, saját szerver üzemeltetése, amelyekbe nagyságrendekkel több processzormag, rendszermemória és tárhely konfigurálható, valamint jellemzően nagyobb sávszélességű internetkapcsolatot is garantál hozzájuk a hosztingcég.
  2. Ha extra fizikai biztonság kell: a dedikált szerver elkülönítve, zárt szekrényben is tárolható, amelyhez az adott ügyfél férhet csak hozzá. Szerver hoszting szolgáltatás esetén akár internetkapcsolat nélkül is megrendelhető a szerverelhelyezés (tipikusan komplett rackszekrény).
  3. A dedikált szerverek magasabb szintű menedzsment-lehetőségeket biztosítanak akár távolról is (IP konzol), az adatközpontban elhelyezett szerverekhez pedig akár üzemeltetés szolgáltatással is kérhető, így az egyszeri eszközberuházás mellett jelentős HR-büdzsé is megspórolható, miközben a hét minden napján 24 órában operátor szakember felügyeli a szervert.
  4. Szerverbérleti konstrukcióban nem csak az egyszeri beruházástól mentesül a vállalkozás, hanem a hardver meghibásodásából eredő problémáktól, jelentős kiesésektől sem kell tartania. A ServerGardennél bérelt szeverek esetében maximum 60 percen belüli hibaelhárítást vagy csereszerver-biztosítást garantál a szolgáltató. 

A ServerGarden szerverhoszting-szolgáltatásait igénybe vevő vállalkozások kiemelkedő infrastruktúra-háttérrel rendelkező, ultramodern adatközpontban helyezhetik el szervereiket, melyek akár bérleti szerződés keretében, szolgáltatásként is igényelhetők. A nagy teljesítményigényű, nagy számítási kapacitást vagy éppen tárhelykapacitást kívánó feladatok számára a ServerGarden szerverbérlés és szerverhoszing szolgáltatások komplett portfólióját kínálja.

Bövebben minderről itt tájékozódhat: https://www.servergarden.hu/szerverberles