• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

Érkeznek a Dell legújabb termékei

×
×
Érkeznek a Dell legújabb termékei
Megjelent: 2014.06.12 Vissza

Új termékeket mutatott be a Dell Magyarországon. Májusra hazánkban is elérhetővé váltak a vállalat legújabb csúcskategóriás és belépő-szintű szerverei, valamint bemutatták a VRTX termékcsalád legújabb tagjait is.

Tavasszal több újítással is előállt a Dell, többek között legkisebb és legnagyobb szervereikből is friss modellt hoztak ki. A kiszolgálókat újabb funkciókkal látták el a legújabb generációs – a Servergarden Kft. által is használt - Intel Xeon processzorok piacra dobásával egy időben. A kisebbik szervertípust - az R220-at - elsősorban irodai használatra szánták, tekintve, hogy 15,5 hüvelykes kialakításával kifejezetten alkalmas a kisebb méretű rackszekrényekben való elhelyezésre. A szerverekben Intel Xeon E3-1200 v3 processzorokat találhatunk, illetve 32 GB-ig bővíthető RAM-ot.

A nagyobbik modell az R920, amely akár 96 memóriamodullal is felszerelhető, így teljesítménye akár 6 terrabájtig is növelhető, miközben a háttértárolókra szánt hely sem csökkent a Dell állításai szerint. Az architektúra 24 meghajtó befogadására alkalmas, ezek közül pedig nyolc fér hozzá a PCI Express csatolóhoz. A sebesség maximumra hangolásáért, egy 12 gigabites SAS és a PERC9 H730P vezérlő felelős. Ezekben a gépekben E7-xxxx v2 Intel Xeon processzorok kaptak helyet. Ez az architektúra elsősorban in-memory adatbázisokban való használatra lett szánva. Intel Xeon szervereket számos vállalati, adatbázisokat üzemeltető cég használ hatékonyságuk miatt.

A Dell VRTX 2013-ban igen nagy népszerűségre tett szert, idén pedig meg is újította a techcég a termékvonalat. Az újdonságok között szerepel a PERC8 vezérlők duplázhatósága, amely a redundancia megvalósítása, azaz a nagyobb biztonság miatt vált szükségessé, akárcsak a hot-swap ventilátorok és a szintén redundáns Chassis Management. A belső switch immár akár 10 gigabitig bővíthető - belül 16 darab 10 Gbps Ethernet, illetve kívül 4 darab 10 Gbps SFP+ Ethernet és 2 darab RJ45 porttal. Az egyik legnagyobb újdonság azonban, hogy a blade-eket immár M820 node-ra cserélhetjük, így fokozva a teljesítményt.

Forrás: http://www.hwsw.hu/hirek/52175/dell-poweredge-r220-r920-vrtx-szerver-adatkopont-intel-xeon.html