fbpx
22máj, 2019
0Comments
featured-image

Elég Gyors A Weboldalad Ahhoz, Hogy Ne Veszíts Vevőket?

Egy webes jelenléttel rendelkező vállalkozás számára — különösen, ha internetes értékesítést is végez — ma már kiemelt figyelmet kell fordítania arra, hogy weboldala a mobiltelefonok kijelzőjén is jól mutasson, vagyis mobilbarát legyen. Napjainkban egyes termékköröknél, illetve bizonyos szolgáltatási szektorokban egy megfelelően elkészített, minden böngészőben jól működő mobilos felület elkészítésére és optimalizálására jóval több figyelmet érdemes szentelni, mint a PC-s kimeneteken megjelenő változatra. Szerencsére a mobilbarát weboldalak létrehozásában és optimalizálásában ma már olyan, jól működő, ingyenes külső segítség is rendelkezésre áll a cégek számára, mint a Google megújult Test My Site nevű eszköze.

 A keresőcég szerint az online értékesítő vállalkozások számára kulcsfontosságú weboldaluk gyorsasága. Egy másodperces késlekedés a mobilletöltés során, akár 20 százalékos hatással is lehet a konverziós arányra, ami jelentős bevételkiesést is eredményezhet. A betöltési sebesség sok mindentől függ, de a weblapnak otthont adó szerver gyorsasága, minősége ezek közül is az egyik elsődleges faktor.

 A Test My Site ezért elsősorban az oldalak betöltési sebességét méri, majd a szolgáltatás mögött rejlő algoritmus kiértékeli, hogy nagyságrendileg hány látogatót veszíthet el az oldal az esetleges lassú betöltődés miatt.

 A megújult funkciókat kapott szolgáltatás emellett számos további hasznos, az oldal további optimalizálását segítő analízist is végez. Így többek közt a Test My Site kiértékeli, hogy az oldal betöltési sebessége lassabb vagy gyorsabb lett-e az előző hónaphoz, hónapokhoz képest, sőt, még azt is, hogy a szektor más szereplőihez képest az adott vállalkozás oldala hogyan teljesít, már ami a betöltési időt illeti.

 

A Test My Site az oldal sebességének bevételre gyakorolt hatásáról is elemzést végez, részletes javaslatokat tesz a teljesítmény javítására, valamint elkészít egy teljes jelentést, amit könnyűszerrel meg lehet osztani a fejlesztőcsapattal. A Test My Site a Google egyéb analitikai rendszereivel (elsősorban a Google Analytics) együtt használva rendkívül hatékony eszközt ad a weboldaluk felépítését tudatosan menedzselő vállalkozások számára.

 A weboldalak betöltődésének sebességét ugyan sok esetben a kód általános minősége, valamint a grafikus elemek elhelyezkedése és száma határozza meg, sok múlik azon is, hogy a vállalkozás milyen körülmények közt, milyen kiszolgálón tárolja a weboldalát. A ServerGardennél elhelyezett weboldalak a látogatószámtól függően hagyományos webtárhely/cPanel alapokon, VPS-eken vagy dedikált szervereken is futhatnak. A weblap potenciális terhelésének előzetes felmérését követően a cég szakemberei javaslatot tesznek a megfelelő hoszting környezet kialakításához.

 A hoszting szolgáltatás jellegétől függetlenül biztosított, hogy a ServerGarden a weboldalakat üzemeltető szerverek számára az országban az egyik legnagyobb rendelkezésre állást (mind áramszolgáltatás, mind hálózati elérés mind pedig klimatizáció terén) nyújtó, biztonságos, ultramodern környezetet biztosít.