• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

A mesterséges intelligencia feletti háborút vizuális adatokkal fogják megnyerni

×
×
Megjelent: 2017.08.07 Vissza

A legfontosabb technológiai vállalatok és az új startupok háborúban állnak egymással a legértékesebb mesterséges intelligenciával való rendelkezés felett, és ennek a háborúnak a magja az egyedülálló, magas színvonalú vizuális adatokkal való rendelkezés.

 A mesterséges intelligencia feletti háborút vizuális adatokkal fogják megnyerni Ezt a csatát a csatlakoztatott kamera birtokosa nyeri. Az agyunk által elemzett adatok többsége vizuális, ezért a mesterséges intelligencia számára szükséges adatok többsége, hogy humán (vagy annál is jobb) képességekkel rendelkezzen, a számítógépek azon képességére fog támaszkodni, hogy azok a kiváló minőségű vizuális adatokat lefordítsák.

Az egyik olyan üzleti szektor, amelyet a mesterséges intelligencia forradalmasít majd, az e-kereskedelem. Az Amazon Echo Look-ja egy tavalyi, Internet of Eyes nevű jóslatot erősíti meg, miszerint minden élettelen tárgy képes lesz látni.

Az élettelen objektumok fényképezőgépekkel lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy első lépésként összegyűjtsék az adatokat a számítógépes látás és mesterséges intelligencia algoritmusok elemzéséhez.

A Servergarden Kft. a szerverhosztingon túl szerverüzemeltetést is biztosít ügyfeleinek kérés alapján, hogy Ön a fejlesztésre fókuszálhasson!

Az Amazon a mai napig leginkább a weboldalukon kereső vevőkre támaszkodott. A Look az első lépés, amely lehetővé teszi ügyfeleik számára, hogy szelfikkel vásároljanak, ezáltal vizuális adatok trendjeit nyújtják a vállalatnak, így a mesterséges intelligencia algoritmusok megtanulhatják kedvenc ruháinkat, stílusainkat és termékeinket. Fő céljuk az ügyfeleik egyedi és védett vizuális adatainak rögzítése.

Fei-Fei Li, a Stanford Egyetem Mesterséges Intelligencia Laboratóriumának igazgatója és a Google Cloud AI/ML vezető kutatója azt mondja: "Több mint 500 millió évvel ezelőtt a látás az evolúció ’nagy bumm’-ja lett. Az AI technológiája az életmód megváltoztatásának küszöbén áll, ahogyan az emberek élnek, dolgoznak, kommunikálnak és alakítják környezetüket… A web több mint 80%-a pixel formátumú (fotók, videók stb.), több kamerás okostelefon van a világon, mint ahány ember.”

A társadalmat a szelfik készítésének nárcisztikus vágya vezérli, hogy vizuálisan megoszthassuk azt, amit viselünk, eszünk, hol nyaralunk stb. A fő ok a képek készítésére, hogy vizuálisan kommunikáljunk.

Az e-kereskedelmet a jövőben a számítógépes látást és mesterséges intelligenciát kihasználó kamerák által működtetett élettelen tárgyak irányítják majd. Hűtőszekrényünkben kamerák lesznek, fényképezőgépek az autónkban, biztonsági kamerák és vizuális szenzorok kezelik majd kertünk öntözését stb.

https://techcrunch.com/2017/05/17/the-war-over-artificial-intelligence-will-be-won-with-visual-data/