• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

A felhőben a poligám jár jól

×
×
Megjelent: 2015.04.22 Vissza

A jó felhőszolgáltatás kiválasztása nem egyszerű feladat – számtalan szempont alapján kell döntenünk, ha hosszú távra tervezünk. A vállalatok azonban ma abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy nem kell elkötelezniük magukat: egyszerre több szolgáltatást is igénybe vehetnek, és így nagyobb biztonságban is érezhetik magukat.

A szolgáltatások jellegének köszönhetően az adatok replikációja ma egyszerű feladat, a felhőszolgáltatások között meglehetősen egyszerű átjárást biztosítani. Ahogyan sok cég helyszínen és távoli adatközpontokban egyszerre tárolja adatait, ugyanúgy használhatunk egyszerre több felhőt is – ez pedig lecsökkenti az esélyét annak, hogy valamilyen katasztrófa esetén szembe kelljen néznünk az adatvesztés rémével.

Visszakapod a döntési szabadságod

Ha többfelhős megközelítést alkalmazunk, mozgásterünk jelentősen kiszélesedik. Ha nem vagyunk megelégedve az egyik szolgáltatással, gond nélkül továbbállhatunk, és nem kell amiatt aggódnunk, hogy az egyetlen felhőszolgáltatóval elköteleztük magunkat.

Érdemes egyszerre több szolgáltatást is kipróbálni, hiszen a kezdeti időszak arról szól, hogy megismerjük a szolgáltatást. Ahogyan a randizásnál, itt is az ismerkedés időszaka az első, és nem biztos, hogy tökéletes párt alkot egy vállalat és egy felhő. A felhőszolgáltatások és szolgáltatók között különbségek vannak, és annak a megtalálása, amely képes tökéletesen kiszolgálni a mi igényeinket, nem valószínű, hogy elsőre menni fog.

Az is lehet, hogy nem találsz pontosan megfelelőt, ha viszont egyszerre használod a szolgáltatásokat, akkor azok jó eséllyel kiszolgálják majd az igényeidet.

Nincsen csúnya válás

Ha elkötelezed magad valami mellett, hozzászoksz, elkényelmesedsz. A szakítás aztán egy rakás problémát vet fel – elsősorban, hogy mi legyen a dolgaiddal. Ha egyetlen felhőszolgáltatást használsz, alkalmazásaid, adataid áthelyezése a váltáskor nagyon időigényes és költséges folyamat lehet. Ezt viszont megspórolhatod magadnak.

Többfelhős környezetben működve kényelmesen és biztonságban élhetünk, s nem kell azon gondolkodnunk, hogy adatainkat hol és hogyan tároljuk egyszerre tökéletesen biztonságos és hozzáférhető formában. A szolgáltatások költségei bőven megtérülnek azzal, hogy több alternatíva áll rendelkezésre.

 

Forrás: http://www.datacenterknowledge.com/archives/2015/04/06/best-approach-cloud-date-dont-marry/