• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

A Google keresőoptimalizálás része lett a HTTPS SSL titkosítás

×
×
A Google keresőoptimalizálás része lett a HTTPS SSL titkosítás
Megjelent: 2014.09.08 Vissza

A Google internetes óriáscégnél a biztonság elsődleges szempontnak számít. Nemcsak saját weboldalaik, illetve az azokon keresztül elérhető honlapok biztonságosságára ügyelnek; hanem arra biztatnak minden webmestert, hogy térjenek át a HTTPS-re.

A biztonság elsődleges szempontnak számít a Google-nál. A cég sok pénzt fektet abba, hogy az iparágban egyedülálló színvonalú biztonsági megoldásokat, például alapértelmezésként erős HTTPS-t alkalmazhasson. Ez azt jelenti, hogy amikor az internetezők a Google keresést, a Gmailt vagy a Google Drive-ot használják, automatikusan biztonságos kapcsolaton keresztül kapcsolódnak a Google-hoz.

A Google törekszik a rajta keresztül elérhető weblapok biztonságára

Saját szolgáltatásaik biztonsága mellett arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy az internetbiztonság világszerte növekedhessen. Ezért többek közt arra törekednek, hogy a Google-n keresztül elérhető weboldalak mindegyike biztonságos legyen. Például, segítenek a webmestereknek abban, hogy megelőzhessék és kijavíthassák az oldaluk biztonságát érő fenyegetéseket. Sőt, a Google további lépéseket is tervez: néhány hónappal ezelőtt azt kezdeményezték, hogy az interneten mindenhol HTTPS-t használjanak. Szerencsére az óriáscég jelenleg is azt tapasztalja, hogy egyre több webmester alkalmaz HTTPS-t.

Az oldalak rangsorolásánál egyre nagyobb hangsúlyt kap a biztonság

Az utóbbi hónapokban a vállalat több oldalt is letesztelt a biztonság szempontjából; a tesztek pozitív eredménnyel zárultak. Ennek következtében a weboldalak rangsorolásánál a Google a továbbiakban azt is figyelembe veszi, az adott honlap HTTPS-t használ-e. Igaz, a rangsor elejére való kerülés követelményei közül ez a szempont még csak 1 százaléknyit tesz ki; a minőségi tartalom például egyelőre fontosabb ennél. De idővel az előbbi szempontnak nagyobb súlya lesz; így az internetes cég arra biztatja a webmestereket, hogy álljanak át HTTPS-re. Amennyiben egy adott weboldal már HTTPS-t használ, a Google azt javasolja a fejlesztőinek, teszteljék le biztonsági szintjét a Qualys Lab eszköz segítségével.

A HTTPS - melyet  a Servergarden Kft. Kft. is használ WEB-oldalánál - SSL vagy TLS kapcsolat feletti HTTP kommunikációra utal.

forrás: http://googlewebmastercentral.blogspot.hu