• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

Növekedésnek indult a vállalati hardverek piaca

×
×
Megjelent: 2015.11.23 Vissza

A szerverek, routerek, switchek is jobban fogynak a piacon, mint arra korábban számíthattunk volna, a felhő ugyanakkor nincs akkora hatással, mint az várhattuk.

Az IDC legújabb, augusztus végén publikált jelentése, a Worldwide Quarterly Tracker szerint kifejezetten jól teljesített a szerverpiac a legutóbbi negyedévben. 2015 első negyedévében globálisan 12,82 milliárdot hoztak a szerverek, ami ugyan csökkenést jelentett a megelőző, év végi időszakhoz képest, ám az elmúlt évek egyik legjobb eredménye volt. Ez pedig mostanra 13,48 milliárd dollárra növekedett.

Az Ethernet switcheknél gyengébb, de észlelhető, egy százalékos volt a bevétel-növekedés, a teljes összeg jelenleg 5,8 milliárd dollárra rúg.

A leglátványosabb növekedést a 2Q15 időszakban routerek produkálták: az eladások 11,5 százalékkal növekedtek. A megelőző negyedévvel ellentétben növekedést láthattunk mind a vállalati hardverek, mind a szolgáltatók által vásároltak terén (8,3 és 7,7 százaléknyit).

Az IDC a jelentésben foglalt adatok alapján egészen odáig megy, hogy kijelenti, vidám napok várnak az Ethernetre, várakozásaik szerint rövid távon komolyabb keresletnövekedésre számíthatunk majd a 10Gb és 40Gb típusú switchek piacán. Ezt követően egy második pozitív hullámra is számít az elemzőcég, ahogyan a 25Gb, 50Gb és 100Gb típusok a piacon elkezdenek elterjedni és népszerűségük megnövekedik majd.

 

http://www.theregister.co.uk/2015/08/28/the_enterprise_hardware_market_is_growing_you_read_that_right_igrowingi/