• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

Interjú a szerverbérlés szakértőkkel 2. – ismerje meg a Servergarden Kft. működését

×
×
Megjelent: 2015.03.13 Vissza

A tervezési időszakot is figyelembe véve közel 1 éve dolgozik együtt jelenlegi formájában a Servergarden Kft. Kft. csapata. Ezúttal Szekeres István, a hoszting cég operatív vezetője beszélt a mögöttük álló időszakról és eredményekről. Közös gondolkodás, közös tervezés és az első közös sikerek után a cél hazai növekedés és a nemzetközi megjelenés.

Lassan érkezik az első születésnapi tortátok, mennyire volt nehéz a kezdeti időszak?

 A Servergarden Kft. piacra lépése egy komolyan embert próbáló, igen komplex, de egyben egy szép és kreatív időszak volt. A meglévő tudásanyag minden porcikáját szétszedtük, majd benchmarkokra és tapasztalatra alapozva összeraktuk azt a teljes céges filozófiát megjelenítő üzleti tervezést, amelynek útján el akartunk indulni. Egy fantasztikus új és modern céget álmodtunk a 21. század informatika világába és ezt az álmot elkezdtük megvalósítani. A kezdeti időszak tehát pont annyira volt nehéz, mint amennyire szép és kihívásokkal teli.

Milyen stratégiával vágtatok bele? 

A stratégia kialakítása a verseny és szolgáltatói környezet felmérése után, már viszonylag egyszerűen adta magát. Rövid és középtávon a legfontosabb a lehető legjobb ár/érték arányon elérhető szolgáltatás biztosítása mind technológiában, mind szolgáltató attitűdben. Ügyfeleinket valóban szolgálni és kiszolgálni szeretnénk, nem mellékesen az elérhető árú és egyben legmodernebb eszközökkel.

Új szereplőként mennyire nehéz helyt állni a hazai hoszting piacon? Hogyan tudtok terjeszkedni?

Új szereplőként lehetőségünk volt a kezdeti és környezeti mintákat összegyűjtve és elemezve meghatározni mindazt, ami jó, hatékony és előremutató lehet cégünk munkájában és mik azok az elemek, amiket át kell alakítani és profin működővé tenni. Mindezzel sikerült profi rendszerrel, megbízható ügyfél-kommunikációval és szupporttal, illetve megújult szolgáltatói attitűddel piacra lépnünk, amit szépen lassan a piac is megértett és egyre komolyabban igényel. 

Milyen üzleti eredményeitek vannak?

Cégünk indulásához egy olyan üzleti tervezést készítettem, ami céltudatos és szorgalmas munkával, bár némileg határokat feszegetve, de elérhető. Jó hír, hogy ezeket a tervszámokat kivétel nélkül tudtuk hozni. Azt gondolom, hogy ez az eredmény egy jól prosperáló vállalkozás sajátja hazánkban.

Melyik a legnépszerűbb szolgáltatásotok?

Pillanatnyilag kétségtelenül a szerverbérleti szolgáltatások a legkelendőbbek. Alkalmazott eszközeink a legmodernebbek, kiegyensúlyozott, szélsőségesen megbízható működésűek. Így ár/érték arányban értékes szolgáltatást tudunk nyújtani ügyfeleink részére, ha fizikai eszközt szeretnének bérelni, illetve ha az ipari számítógépeinken futó virtuális gépeket szeretnének igényelni.  

Az országban, sőt a térségben is egyedülálló a szervertermi infrastruktúrátok. Ez nagy segítség, ha egy potenciális ügyfél bizonytalan? Tervben van egy nemzetközi nyitás?

Igen, erre az esetre szokták mondani, hogy kicsi a bors, de erős. A Docler szerverterem valóban egy nagyon szépen felépített erőgép, tisztelet azoknak, akik ezt anno létrehozták. Ez a szerverterem nagyon sok esetben döntő érv cégünk kiválasztása során, de egyben alapja is azoknak az akár nemzetközi tendereknek, amiken jelenleg is dolgozunk.

Miben nyújt pluszt a Servergarden Kft. szolgáltatási csomagja?

Csomagjaink tervezése során komoly szempont volt egyrészről az ügyféligényekhez legjobban és legteljesebb mértékben igazodó konfigurációk kialakíthatósága, másrészről annak a módnak a megtalálása, amivel az ügyfelek a szolgáltatást a lehető legegyszerűbb úton, elektronikusan össze tudják maguknak állítani, majd megrendelni. Bár nem közvetlen csomagokról beszélünk, de a szolgáltatás különleges minőségi jellemzéséhez feltétlenül kiemelendő rendszergazdáink és hálózati mérnökeink tudása, tapasztalata és elhivatott ügyfélszolgálati attitűdje.

Személy szerint neked mi volt a legnehezebb a mögöttetek hagyott hónapokban és mit érzel a legnagyobb sikernek a Servergarden Kft. elmúlt évében?

Egy új üzlet indítása, majd folyamatos emelkedő íven tartása rengeteg leküzdendő problémát vet fel önmagában. A legnehezebb talán a kezdeti időszakban ezen problémák kezelése volt egy olyan háttérrel, ahol még nem volt múlt, minta, kapaszkodó, a döntések sorában és mechanizmusában csak a jó és előremutató volt elfogadható. Legnagyobb sikernek az elért üzleti eredményeken túl azt érzem, hogy sikerült egy olyan összetartó, egymást becsülő és tisztelő, továbbá pozitív gondolkodású csapatot felépíteni, akikkel nagyon jó együtt dolgozni, akikkel valóságos sikereket lehet elérni.

Hogyan látod a következő 1-2 évet üzletileg?

Core szolgáltatásaink lassan stabilizálódnak, így megkezdtük nemzetközileg elismert, Magyarországon is működő cégekkel a partnerkapcsolatok kiépítését, illetve rövidesen elindítjuk nemzetközi jelenlétünk alapjainak tervezését.