• Live chat
  • Facebook
  • Google Plus
  • rss

Megújítja UCS termékvonalát a Cisco

×
×
Megjelent: 2014.10.10 Vissza

A Cisco bejelentette, hogy teljesen új szerverekkel bővíti UCS (Unified Computing System) termékcsaládját. A B és C osztályú rendszerek Intel Xeon chipjeinek frissítése mellett új felhőalkalmazásokra optimalizált M-szériával jelentkeznek, és az EoN (edge-of-network) alkalmazásokra is új portfóliót dobnak piacra.

A Cisco bejelentése szerint nem korábbi termékeik helyébe lépnek majd az új szerverek, hanem teljesen új vonalat képviselnek majd az UCS családon belül. Ez nagy újdonságot jelent, mivel mióta csak 2009-ben a vállalat piacra dobta első B-szériás blade és C-szériás rackbe szerelhető architektúráit, ez az első nagyobb volumenű újítás.

Az M-szériáról Todd Brannon, a Cisco UCS termékmenedzsere úgy nyilatkozott, ezeket új scale-out alkalmazásokra optimalizálták, így olyan architektúrákat építettek, amelyek jóval hatékonyabb működésre képesek, mint más rackbe szerelhető szerverek.

Az ebbe az osztályba tartozó moduláris szerverekbe kevesebb alkatrészt és kábelt építettek, ami segít abban, hogy működési költségeiket leszorítsák a scale-out alkalmazások kiszolgálása során. A Cisco szerint 320 node-ig skálázhatóak a széria tagjai, amelyeket az Intel Xeon E3-1275L v3 processzorai ketyegnek.

A másik új termék az UCS Mini lesz, amelyről külön hangsúlyozták, hogy nem tévesztendő össze a UCS Express-szel, amelyet kifejezetten a távoli alkalmazásokra, fiókirodák, telephelyek igényeit szem előtt tartva alkottak meg, kisebb igényű feladatokra. A Mini ugyanakkor ugyanolyan feladatokra lett tervezve, mint amilyenekkel az adatközpontokban is találkozhatunk, ám megadja a lehetőséget a felhasználóknak, hogy ezeket vállalati környezetben futtassák. A cég ebben rendelkezik némi gyakorlattal, többek között a Servergarden Kft. szervertermében is Cisco eszközök erősítik a bérelhető szerver hálózatot.

A Mini egyszerűen fogalmazva egyszerre több és nagyobb igényű alkalmazás párhuzamos futtatására képes. A szériát egy exkluzív ajánlattal vezetik be, amelyet SmartPlay-nek neveznek, és két Intel Xeon E5-2609 v2 által működtetett UCS B200 M3 szervert tartalmaz.

A Cisco mindezek mellett bemutatja az új UCS C3160 szervert is, amelyet szintén egy pár Intel Xeon E5-2609 v2 chip működtet. A C3160 128 GB memóriát és 240 GB SSD tárhelyet foglal magában.

Forrás: http://www.serverwatch.com/server-news/cisco-expands-ucs-server-lineup-for-cloud-and-the-edge.html